Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ - БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

 1)   Αναλαμβάνω τη Διδασκαλία,της ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ  ΓΛΩΣΣΑΣ,σε παιδιά και ενήλικες για αρχάριους και προχωρημένους,ΑΤΟΜΙΚΑ ή ΟΜΑΔΙΚΑ, σε όλα τα επίπεδα όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω.

  2)  Αναλαμβάνω Μεταφράσεις και Διερμηνεία από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ στη ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και αντίστροφα,για κάθε είδους Κειμένου και Δραστηριότητα.


    Πτυχία στη Βουλγαρική Γλώσσα
    Proficiency Levels

    Bulgarian standardized tests cover 5 levels of language proficiency: A2, B1, B2, C1 and C2, which are strictly aligned with the Common European Framework (CEFR) and ALTE Framework.
    BASIC LEVEL–broadly corresponds to the Common European Framework of Reference for Languages, level A2
    INTERMEDIATE LEVEL – B1and B2 CEFR levels
    ADVANCED LEVEL – C1and C2 CEFR levels
      Στα Βουλγαρικά τα στοιχειά που μπορεί κανείς να συναντήσει από την Ελληνική γλωσσά είναι κάτι παραπάνω από άφθονα - καθημερινές λέξεις, ορολογίες, παροιμίες και εκφράσεις, οι οποίες είτε συναντιούνται πανομοιότυπες είτε ομοιάζουν σε μεγάλο βαθμό. Γενικότερα η φιλοσοφία και η λογική των Βουλγαρικών έρχονται σε πολύ στενή σχέση με αυτή των Ελληνικών. Το γεγονός αυτό και η σωστή καθοδήγηση καθιστούν την εκμάθηση της Βουλγαρικής μια εύκολη σχετικά υπόθεση.
    "Θέλω να ξεκινήσω Βουλγαρικά αλλά φοβάμαι ότι είναι πολύ δύσκολα. Το Κυριλλικό αλφάβητο και η προφορά της γλωσσάς αποτελούν στοιχειά πρωτόγνωρα για μένα."
    Το Βουλγαρικό αλφάβητο αποτελείται από 30 γράμματα. Η γραφή μερικών από αυτά ίσως να μην είναι κάτι πολύ οικείο για το ελληνικό μάτι. Ωστόσο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ορθογραφία στα Βουλγαρικά είναι αρκετά απλή , σε σύγκριση με αυτή των Ελληνικών, η γραφή τους είναι ένα πρόβλημα που εύκολα αντιμετωπίζεται. Όσον αφορά την προφορά οι πραγματικές δυσκολίες εντοπίζονται μονό στην άρθρωση κάποιον συριστικών φθόγγων. Κατά τα αλλά, οι δυο γλώσσες μοιράζονται την ιδία αίσθηση και λογική και οι κοινές λέξεις που χρησιμοποιούν είναι άπειρες. Τέλος, ζωντανή απόδειξη είναι οι χιλιάδες των Ελλήνων φοιτητών που με επιτυχία ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στην Βουλγαρία.
    Ποιο είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να μάθω την γλώσσα;
    Τα βασικά της καθημερινής επικοινωνίας (Survival Bulgarian) που εξασφαλίζουν «την επιβίωση» κάποιου όταν βρεθεί σε περιβάλλον που μιλούν Βουλγαρικά, καθώς επίσης και τα βασικά στοιχεία της κουλτούρας και των νοοτροπιών που επικρατούν στην χώρα (cross-cultural tips) μπορεί κανείς να τα κάνει κτήμα του με ένα πρόγραμμα 40 ωρών διδασκαλίας.

    1 σχόλιο:

    1. Αν και πολύ παλιά η δημοσίευση σου θα ήθελα να μάθω αν μπορείς να με βοηθήσεις ψάχνω εδώ και μήνες κάποιο βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή έτσι ώστε να αρχίσω να μελετάω κάποια πράγματα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή